در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403
nus.ac.ir

بررسی جایگاه وضعیت فرش شهرستان گنبد کاووس با حضور نماینده شهرستان گنبد در مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد شهرستان در آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کوثر گنبد (استان گلستان )

به گزارش روابط عمومی آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کوثر گنبد؛ جلسه بررسی جایگاه  وضعیت فرش شهرستان گنبد کاووس با حضور نماینده شهرستان گنبد؛  دکتر شادمهر، فرماندار شهرستان مهندس کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی استان گلستان ، دکتر تجری ،و جمعی از مدیران ارشد شهرستان و گروهی از تولیدکنندگان و آموزشگاه های آزاد فرش دستباف و همچنین اصحاب رسانه در آموزشکده فنی و حرفه ای کوثر گنبد برگزار گردید.

در ابتدای جلسه ،خانم توحیدی رئیس آموزشکده ضمن عرض خیر مقدم و خوشامد گویی گفت: در این آموزشکده رشته فرش تا مقطع کارشناسی فعال بوده و دانشجو می پذیرد و هر سال به شکل وسیعی فارغ التحصیلان این رشته جذب بازار کار می شوند و این رشته یکی از رشته هایی می باشد که دارای نرخ بالای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی می باشد. اما متاسفانه در چند سال اخیر دانشجویان ورودی این رشته تقلیل یافته  و این موضوع باعث نگرانی هایی شده است . توحیدی در این نشست  از کلیه مدیران شهرستان و نماینده محترم خواست تا زمینه  تبلیغ این رشته ، چه با رایزنی با ادارات مربوطه ، آموزش و پرورش و یا سایر ادارات ، میسر گردد .تابا  توجه به این موضوع که گنبد،شهر ملی فرش بوده است  ، بخاطر عدم وجود دانشجو تعطیل نگردد. همچنین ایشان اضافه کرد:  در حال حاضر این دانشکده در حال راه اندازی یک کارگاه رنگرزی مدرن می باشد که به زودی آماده و مورد بهره برداری می گردد و این امر می تواند باعث بالا رفتن سطح کیفی و علمی فرش گنبد و مورد توجه تولیدکنندگان و مدیران شهرستانی گردد. 

عبدالقدیر کریمی فرماندار گنبدکاووس در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از میزبانی شایسته دانشکده کوثر ، از آمادگی این فرمانداری و دیگر دستگاه‌های اجرایی شهرستان برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ثبت جهانی فرش ترکمن خبر داد و تاکید کرد: شورای اسلامی شهر و شهرداری باید بهترین المان‌ها و سازه‌های فرش دستباف ترکمن را با استفاده از نقطه نظرات کارشناسان خبره این رشته در شهر راه‌اندازی نمایند که این کار باعث شناساندن فرش ترکمن شده و همچنین موجب جذب دانشجویان علاقمند به این رشته از سایر استان ها نیز  گردد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز دراین جلسه گفت: گنبدکاووس یکی از گزینه‌های شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی کشور برای ثبت جهانی است و برای تحقق این موضوع باید حدود ۲۰ اقدام زیرساختی از جمله ایجاد المان‌های مرتبط با فرش در این شهر اقدام شود.

احمد تجری در این نشست ، تجاری سازی و بازاریابی را از دغدغه‌های تولید کنندگان صنایع دستی گلستان ذکر کرد و گفت: برای معرفی صنایع دستی استان در شرایط کرونایی تاکنون یک پایگاه جامع اطلاع رسانی درفضای مجازی ایجاد شده و در آینده ای نزدیک سه پایگاه دیگر هم راه اندازی می‌شود.

دکتر شادمهر؛ نماینده گنبد در مجلس شورای اسلامی ، اظهار داشت: تنوع اقوام با فرهنگ‌های مختلف در گلستان به همراه میراث غنی تاریخی و فرهنگی آن از جمله در شهر قدیم جرجان و زندگی صدها نفر از مفاخر و چهره‌های تاریخی، علمی، فرهنگی و هنری در سده‌های گذشته در این شهر، بستر مناسب توسعه گردشگری این استان است و این امر می تواند مشکل گشای ما در بسیاری از حوزه ها مثل اشتغال ، درآمدزایی و حتی دانشگاهی باشد.

 نماینده مردم گنبد در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت:صنایع دستی بویژه فرش دستباف ترکمن از دیگر ظرفیت‌های توسعه گردشگری گلستان و گنبدکاووس می باشد و ی گفت: مسیر ثبت جهانی فرش ترکمن فراهم است و تنها باید با فراهم کردن زیرساخت‌ها و مقدمات کار، پیگیری‌های لازم را  انجام داد.

شادمهر ادامه داد: با بخشی نگری و جزیره‌ای عمل کردن نمی‌توان به بازیافت هویت تاریخی و فرهنگی گلستان و توسعه گردشگری آن کمک کرد بلکه همراهی و همگرایی همه دستگاه ها و انجام صحیح وظایف، رمز موفقیت و توسعه است.

در پایان این جلسه ،  دکتر کشیری ، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان که به صورت مجازی در جلسه حضور یافتند ضمن خدا قوت به همه مسئولین شهرستانی و استانی ، با مهمانان حاضر در جلسه به گفتگو پرداختند . ایشان با توجه به رشته جدید گیاهان دارویی از آقای شادمهر خواستند تا همکاری های لازم را با دانشگاه فنی و حرفه ای استان داشته باشند و اظهار امیدواری کرد ، با تلاش و رایزنی با مدیران شهرستان و استان ، زیر ساخت ها و زمینه های فعالیت این رشته در سطح شهرستان فراهم گردد .