آیین اختتامیه جشنواره ملی فرهنگی و هنری جهاد سپید
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان ؛ آیین اختتامیه جشنواره ملی فرهنگی و هنری جهاد سپید در دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان در روز چهارشنبه 1400/02/29 با حضور دکتر مهدی معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر دستگردی مدیر کل دفتر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فنی و حرفه ای و با حضور روسای دانشکده های استان ، مسئولان استانی و شهرستانی ، روسای دانشگاه های استان گلستان و با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری ومجازی برگزار گردید .
در ابتدای این جشنواره ، پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ، دکتر کشیری رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین و آرزوی سلامتی برای همه حاضران در جلسه اظهار داشتند: ما امروز در اینجا جمع شدیم تا از زحمات کادر زحمتکش درمان و مدافعان سلامت تقدیر و تشکر نماییم .
ایشان درادامه گفتند:این جشنواره در چند دوره تمدید شد تا دانشجویان به این نکته توجه داشته باشند که جامعه دانشگاهی پیامی تحت عنوان همراهی با کادر درمانی دارد . وی ادامه داد: نزدیک به یک هزار و 300 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده است . در حوزه پوستر 303 اثر ، تصویر سازی 157 اثر ، دیوارنگاری 19 اثر ،طراحی لباس 274 اثر ، عکاسی 367 اثر و کاریکاتور 108 اثر به دبیرخانه رسیده است . وی گفت : 8 داور تخصصی این آثار را مورد ارزیابی قرار دادند و ناظر داوری ها از ستاد مرکزی انتخاب شد و شاخصه ها ی داوری مشخص و به صورت تخصصی آثار مورد ارزیابی قرار گرفت . دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان بر اساس مسئولیت های اجتماعی اش از همان ابتدای شروع بیماری کرونا ،وارد کارزار مقابله با این ویروس منحوس شد و با دوخت انواع البسه و تولید مواد ضدعفونی و غیره توانست در این بخش بدرخشد .
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای استان ضمن تقدیرو تشکر از خانواده های شهدای سلامت همراه جامعه پزشکی توانست این پیام را به مردم عزیزمان برساند که خانواده دانشگاهیان همواره در برابر جامعه منفعل نبوده و پشتیبا ن مردم خواهد بود و با بیان هنری خود این پیام را به جامعه منتقل نمود .
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان در پایان سخنان خود به ارایه گزارشی از شکل گیری جشنواره ملی فرهنگی و هنری جهاد سپید پرداختند و عنوان نمودند که این جشنواره به عنوان اولین جشنواره کاملا تخصصی در حوزه فرهنگی به مقوله مهم مدافعان سلامت پرداخته است و با دریافت بیش از 1300 اثر از سراسر کشور در بخش های مختلف، به کار خود پایان داد. .
.همچنین ایشان اظهار امیدواری کردند : به زودی شاهد برگزاری این نوع جشنواره ها در سطح بین المللی باشیم
در ادامه این جشنواره ،دکتر محمد هادی عسگری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پیام تلفنی یادو خاطره نظام سلامت کشور را گرامی داشتند و از کادر درمان که شجاعانه در این مبارزه حاضر شدند و سلامت جامعه را تضمین نمودند قدردانی کردند.
ایشان دانشگاه را تقویت کننده اخلاق اجتماعی و نظم دهنده اجتماع و باز تولیدکننده علم و هویت دانستند و آموزش اخلاق را توسعه ملی با استفاده از پتانسیل های دانشجویی دانست و براین اساس رسالت این جشنواره را آگاهی بخشی و انتقال به بدنه اجتماع و توجه به خود مراقبتی و دیگر مراقبتی دانستند.
همچنین ایشان از دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستا ن و خانم دکتر کشیری به خاطر برگزاری این جشنواره تشکر نمودند.
در ادامه رییس دانشگاه فنی و حرفه ای ؛ دکتر صالحی عمران به صورت مجازی در این برنامه حضور یافتند . ایشان ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان و حاضران گفتند: ما در حال گذراندن دوران خاصی از زندگی اجتماعی هستیم و این بیماری با این گستردگی و تاثیر فراوانی در جهان داشته است .لازم بود که جامعه دانشگاهی به صورت جدی دنبال این تاثیرات باشد و با تولید علم و ورود سریع با این ویروس منحوس مقابله نماید . دانشگاه فنی و حرفه ای از همان ابتدای شروع این بیماری و به حکم وظایف اجتماعی خود در مقابله با این بیماری امورات مختلفی را پیگیری نمود چه در بخش تولیدات البسه ، ماسک و غیره و چه در بخش فرهنگی که این جشنواره تجلی همان رسالت فرهنگی دانشگاه می باشد و توانستیم نشان دهیم که دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند در سایر حوزه ها نیز کارکردهای خوبی داشته باشد.وی در ادامه سخنانش گفت:
قاعدتا با آغاز اپیدمی کرونا در سطح ملی بلافاصله تقبل مسئولیت کردند و از همه مهم تر دانشگاه ها و مرکز علمی و بهداشتی به صورت جدی پای کار بودند و شهدایی در این مسیر تقدیم شد. و تلاش و کوشش شبانه روزی رقم خورده است که امروزه ما بتوانیم به عنوان یک انسان سالم هویت خود را در جامعه کسب نماییم .
وی تاکید کرد : دانشگاه فنی و حرفه ای نسبت به مسائل جامعه خود حساس نباشدو نتواند واکنش مناسبی نسبت به مسائل و گرفتاری ها نشان دهد به وظیفه خود به درستی عمل نکرده است و تمام مسائل باید برای دانشگاه اهمیت داشته باشد . وی گفت : دانشگاه فنی و حرفه ای خیلی سریع وارد همیاری اجتماعی در مسئله کرونا شد و کمک شایانی در این زمینه داشت .
در ادامه دکتر مهدی،معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه در سخنانی دانشگاه فنی و حرفه ای را از اولین دانشگاه ها و مراکز کشور دانستند که اقدام به راه اندازی ستاد مقابله با ویروس کرونا نمودند و در همان ابتدا تعداد بالای البسه و ماسک و مواد شوینده و ضد عفونی را به کادر درمان و جامعه تحویل داده است.
ایشان این جشنواره را ویترین محصولات و اقدامات دانشگاه فنی و حرفه ای دانستند و از تمام دست اندرکاران این جشنواره دراستان گلستان تقدیر و تشکر نمودند.
در ادامه دکتر دستگردی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فنی و حرفه ای ضمن تقدیر از شرکت کنندگان از ایجاد عرصه های مختلف در دانشگاه فنی و حرفه ای جهت فعالیت های دانشجویی و اثر گذاری بیشتر در مسولیت های اجتماعی خبر داد.
از دیگر سخنرانان این جشنواره ،دکتر سیما سادات لاری، معاونت فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت و درمان بود .
ایشان به نقش دانشگاه در مقابله با بیماری کرونا پرداختند و اقدامات دانشگاه را همتراز با مدافعان سلامت دانستند و جامعه دانشگاهی را مثل همیشه جلودار این حرکت عظیم دانستند و از برگزاری این جشنواره تقدیر نمودند . وی گفت: استفاده از ظرفیت هنر برای آگاهی بخشی به مردم بسیار ارزشمند می باشد .
دکترمنتظری نماینده مردم شریف گرگان و آق قلا گرگان در مجلس شورای اسلامی و نائب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، بصورت ویدیو کنفراس در این جشنواره حضور یافتند و به ارایه نقطه نظرات خود پرداختند .
وی گفت : ما معانی فراونی را از ایثار در جامعه و در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم و همواره ایثار معناهای جدیدی با گذشت سالیان پیدا می کرد اما ما در دورا ن کرونا شاهد نوع جدیدی از ایثار بودیم که به برکت این جشنواره نامش را جهاد سپید گذاشتند وپیام آن همانا ندیدن خود و هدیه سلامتی به دیگران است . در پایان این جشنواره با اهدای هدیه و لوح یادبود به چند تن از خانواده های شهدای مدافع سلامت و نمایندگان کادر سلامت استان و همچنین اهدای لوح یادبود جشنواره و جوایز نفیس به برگزیدگان و منتخبین به کار خود پایان داد.
.گفتنی است در حاشیه این مراسم ، غبار روبی از آرامگاه شهید گمنام ، نشست صمیمانه با دبیر و اعضای اتحادیه و انجمن های علمی ، بازدید و گفتگو با کارشناسان کارگاه فرامد، بازدید دیوار نگاری و امضای پوستر جشنواره، بازدید از فضاهای خوابگاهی و افتتاح فضای ورزشی ویژه دانشجویان ، کارکنان و استادان از دیگر برنامه هایی بود که با حضور دکتر مهدی و دکتر دستگردی و سایر مسئولان استانی و شهرستانی انجام شد.